KEEPING YOU COOL & COMFORTABLE

click to hear our story

Why Atomist?

The atomist A1 Fan is the first internationally patented misting fan that uses proprietary dual atomizer technology which provides a cool, dry mist for both outdoor and indoor spaces, decreasing temperatures up to 30 degrees Fahrenheit.

Unlike other fans which use high pressure spray nozzles to dispense the water, our state of the art patented dual atomizing technology atomizes the water into the finest mist by breaking the water particles two times before dispensing it into the air, creating a very fine mist. The dual atomized mist keeps you and your recreational and work spaces cool, comfortable and dry without any clogging or dripping.

About Us

With over 35 years of combined experience in the misting fan business, we at Atomist are dedicated to re-invent the cooling and fan sector by producing the most state of the art misting fans available in the market today.

The Atomist A1 Fan incorporates many years of experience and technology into one affordable, effective, and maintenance-free cool & dry misting fan. The patented dual atomizing technology integrates a revolutionary process to atomize water into a super fine mist without any detection of moisture or wetness.

Our R&D Lab continues to develop new technologies into our products. If you are interested in learning more about future product launches, please send us your contact information, so we can email you our latest updates and launches.

Atomist is based in Frisco, Texas USA, located in the Dallas metroplex.

Become a Reseller

Misting Fan F.A.Q's

1. What makes the atomist misting fan different than others in the market?

 Answer: Most misting fans in the market today use pressure nozzles which have the tendency to clog or drip. Many of these fans also require a pressure pump. Our fans do not require either. Our patented dual atomizer technology on our misting fans breaks the water into an ultra-fine mist, which does not clog or drip.

 2. Will the environment, clothes or skin get wet from the atomist misting fan?

Answer: Again, different from the nozzle systems, our misting fans droplets down to 4-10 microns by using a proprietary disc system which creates a dry, moisture free cooling mist ideal for inside or outside spaces.

 3. How do I install the atomist misting fan?

Answer: Mounting the atomist misting fan is very easy. Click here for installation instructions .

 4. Do atomist misting fans require any special water or filters?

Answer: No, you can use tap or hose water. There are no filters required.

 5. What is the temperature reduction?

Answer: It depends on the day’s temperature and relative humidity. However, the temperature can be reduced by up to 30°F.

7. How much maintenance is required?

Answer: Very minimal maintenance – only occasional cleaning with a moist cloth is required.

8. Do the atomist misting fans increase humidity?

Answer: No, our fans do not increase air humidity when used in environments where there is air circulation/exchange.

9. Why do rooms need air circulation when atomist misting fans are being used indoors?

Answer: Air circulation is required to avoid increasing humidity and possibly creating condensation.

10. How can I become a reseller for atomist misting fans?

Answer: If you are interested becoming a reseller of our products, please fill out the New Reseller Inquiry Form. Once you have submitted the inquiry, you will be contacted by one of our Reseller Development Specialists to discuss the opportunity.

Testimonial

OUR STORY